Sosyal Media
sefa

WhatsApp Herkes İçin Sil Özelliğine Güncelleme Geliyor!

WhatsApp ve Telegram gibi sosyal mesajlaşma platformları, mesajlaşma deneyimini en üst seviyeye getirmek için sürekli olarak güncelleme yayınlıyor. WhatsApp şimdi de, gruplarda bulunan yöneticilere sohbet içerisinde daha fazla kontrol sağlayabilecek yeni bir özelliği test ediyor. WhatsApp gruplarda bulunan yöneticiler sohbet içerisinde ki herkes için mesajları silmesine olanak tanıyacak.

Yöneticilere Herkes için Mesajı Sil Yetkisi Veriliyor!

Mesajlarınızı silebilmek halihazırda uygulama içerisinde mevcut olan bir özelliktir. Ancak, başka kişilerin mesajlarını silmek istediğinizde bunu yapamazsınız. WhatsApp gruplarında bulunan grup yöneticileri, grup içerisinde ki düzeni sağlama ve düzenleme sorumluluğuna sahiptir. Yeni özellik ile gruplarda bulunan yöneticilerin daha fazla kontrol almasına olanak tanıyacak. Böylelikle grup içerisinde düzen daha da iyileştirilebilecek.

WhatsApp Herkes İçin Sil Özelliğine Güncelleme Geliyor!

Şu anda, WhatsApp beta sürümü 2.22.1.7’de WhatsApp, grup yöneticisinin sohbet içerisinde ki herkes için diğer kişilerin mesajlarını silme özelliğini test ediyor. Bu özellik, yöneticilerin tarafından yazılmayan bir mesajları silebilecekleri ve herkesin önünden kaybolacağı anlamına geliyor. Grup içerisinde ki biri sohbet içerisinde hoş olmayan veya incitici bir mesaj yazdığınızda bu mesajı kimsenin görmemesini sağlamak amacı ile bu özellik yararlı bir özellik olabilir. Tek yapılması gereken mesajın üzerine basılı tutarak mesajı herkes için sil olacak.

Bu güncelleme kişilerin kendi mesajlarını silme özelliği ile aynı olacak. Yani, silinen mesajın içeriği görülmeyecek. Ancak, mesajın silindiği “Bu Mesaj Silindi”  bildirisi ile anlaşılacak. Tek farkı, yöneticilerin kendi mesajlarının yanı sıra farkı kişilerin de mesajlarını silebilmesi olanağı olacak. Görsel olarak çok büyük bir değişiklik olmaması bekleniyor. Ancak, dikkat çekici bir ekleme yapılacak. Bir sohbeti herkes için silmeyi seçtiğinizde, bunu yapmak istediğinizden emin olup olmadığınızı sorgulayan açılır bir pencere belirecek. Sadece bu değil, ne yaptığınızı da açıklayan bir bildirim de yer alacak. Onaylandığında ise sohbet içerisinde silinen mesajın içeriği görünmeyecek. Yeni özellik şu anda beta sürümünde test aşamasındadır. Yani, kararlı sürümde ki kullanıcılar şuan için bu özelliği kullanamayacak. Ancak, bu test sürecinin çok uzun sürmeyeceğini biliyoruz.


Yorum yap

*