Sosyal Media
yunus

WhatsApp'ta Son Görülme ve Okundu Bilgisini Devre Dışı Bırakın!

WhatsApp'ın son görülme ve okundu bilgisininin nasıl devre dışı bırakılacağını sizlere fotoğraflı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Umarız istifade edersiniz.

1-) Son Görülme Durumu;

Son görülme durumu, sizin en son WhatsApp'ta ne zaman çevrim içi olduğunuzu göstren bir özellik. Bu özellik sayesinde ister sadece arkaşlarınız isterseniz tüm kişiler sizin en son ne zaman WhatsApp'ı kullandığınız kolayca öğrenebilir. Tabi bu özellik herkesin hoşuna gitmeyebilir. Siz de bu özelliği kullanmak istemiyorsanız kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Aşağıdaki anlattığımız adımları izleyerek WhatsApp'ın son görülme özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Ayarlar>>Hesap>>Gizlilik>>Son Görülme>>Hiç Kimse

Bu adımları izledikten sonra artık kimse sizin en son ne zaman WhatsApp'ta çevrim içi olduğunuzu göremeyecektir. Tabi bu durumda siz de kimsenin WhatsApp'ta son görülme tarihini göremeyeceksiniz.

 

2-) Okundu Bilgisi;

WhatsApp'ta size gelen mesajları okuduğunuzda, size mesajı gönderen kişinin ekranında mavi tik olur. Bu da mesajı gönderen kişinin mesajının okunduğu anlamına gelmektedir. Fakat size gelen mesajların sizin tarafınızdan okunduğunu, gönderen kişinin görmesini istemiyorsanız bu özelliği çok kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Aşağıda ki adımları izleyerek bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Ayarlar>>Gizlilik>>Okundu Bilgisi

Bu adımları izledikten sonra okundu bilgisini kolayca kapatabilirsiniz. Tabi bu özelliği devre dışı bıraktığınız da siz de diğer kişilere gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını göremeyeceksiniz.

 

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır? Başlıklı yazımızı okumak için tıklayın.



Yorum yap

*

Yorumlar

  1. Aleyna kaya 12/06/2019 00:43

    Peki okundu bilgisini kapatınca çevrimici gozukurmuyuz internet acikken

  2. Ali Ekber 12/06/2019 14:02

    Evet "Alyena Kaya" çevrimiçi gözükürsün. Gözükmek istemiyorsan onu da kapatman gerekiyor

  3. Dilek 28/08/2019 10:15

    Yani okudu ama ben mi göremiyorum oluyor tek tık çünkü 1 aydır

  4. Zübeyde Suyusal 31/10/2019 07:36

    Arkadaşlarım görüldu bilgisini kapatınca psylastigim durumlari görüyorlar ama ben kim görmüş diye bakınca onları göremiyorum. Yani bende de okundu bilgisi kapalı bende paylaşılan durumları gördüğümde aynısı karşı tarafta oluyor mu

  5. Husnu atac 08/03/2020 17:17

    Okundu bilgisi kapaliyken okudugum durumlar falan okundu bilgisini acinca kapaliyken gorduklerim mavi oluyomu

  6. Zozan Kaya 07/05/2020 03:45

    Okundu bilgisini kapatınca hanj kim senin durumuna bakiyo göremiyorsun ya peki karşı tarafın durumuna bakınca da mı Baktımız beli olmuyo