fcp

En İyi 5 Akıllı Saat Modeli

Serap K. 23.08.2022 (Güncellenme: 12.05.2024) Takip et
Şimdiye kadar akıllı saat kullanmadınız ve akıllı saat satın alırken nelere dikkat etmek gerekir bilmiyor musunuz? Hemen akıllı saat satın alma kılavuzu niteliğindeki yazımızı okuyun ve önerilerimizi inceleyin.
En İyi 5 Akıllı Saat Modeli

Kol saati tasarımının 1. Dünya Savaşı sırasında ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Erkeklerin cep saati, kadınların mücevher işlemeli saat taktığı dönemler geride kaldı. 1. Dünya Savaşı'nda siperdeki askerlerin bileğe takılan bir saate ihtiyacı vardı. Bu ihtiyaç saat endüstrisindeki ilk devrimi yani kol saatlerini doğurdu. Cihazların işlevselliğinin arttığı günümüz dünyasında saatlerin tarih ve zamanı göstermesi yetmiyordu. Daha fazla özellik ihtiyacı, saat endüstrisindeki ikinci devrimi yani akıllı saatleri ortaya çıkardı.

Akıllı Saat Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Siz de teknoloji harikası akıllı saatlerden birine sahip olmayı düşünüyorsunuz ama aklınız mı karışık. Şimdiye kadar akıllı saat kullanmadınız ve akıllı saat satın alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusu aklınızı mı kurcalıyor? Teknoloji pazarında bu kadar çeşit varken ilk kez akıllı saat almak biraz zor olabilir. Teknoloji alanında soru işaretlerini gidermek incehesap.com blog yazarlarının işi.

Akıllı saat alırken dikkat edilmesi gerekenler neler şu alt başlıklar eşliğinde detaylı bir şekilde anlatıyoruz: Ekran İşletim Sistemi Fitness Takibi Pil Ömrü İletişim Özellikleri NFC Fiyat Bu özelliklere dikkat ederek seçenekleri daraltmak, bütçe ve ihtiyaçlarınıza uygun akıllı saate ulaşmak oldukça kolay. Güç Verimliliği ve Okunabilirliği Yüksek Ekranlar Giyilebilir teknoloji alanında isim yapan marka sayısının artması, kullanıcıların yararına oluyor. Akıllı saat veya bileklik satın almak isteyen kişiler artık eskisinden daha fazla seçeneğe sahip. Ekran özellikleri, satın alma sürecini şekillendiren kriterler arasında yer alıyor.

Apple ve Samsung gibi markalar OLED ekranlara sahip akıllı saatler üretiyor. Diğer taraftan RealMe, Oppo ve Xiaomi gibi şirketler genellikle daha uygun fiyatlı seçeneklerle, LCD ekranları vitrinde sergiliyor. Orta sınıf akıllı saatlerin çoğunda, LCD ekranlardan daha iyi olan bir AMOLED ekran da alabilirsiniz. Ekran sınıflandırması yapacak olursak, OLED veya AMOLED ekranın güç verimliliği ve hem iç hem de dış mekanlarda okunabilirlik açısından daha iyi olduğu söylenebilir.

İşletim Sistemi ve Uygulamalar Uygulama seçimi yapmadan önce, işletim sistemine karar vermelisiniz. Aynı işletim sistemine sahip cihazlar birbiriyle uyumlu çalışır. iOS tabanlı iPhone ve Apple Watch serisindeki herhangi bir akıllı saat en iyi uyumluluğu yakalar. Benzer şekilde, android tabanlı akıllı telefonunuz için en iyi seçim yine android işletim sistemine sahip bir akıllı saat seçmek olur. Uygulama seçimini yoğun olarak kullandığınız uygulamalar göre belirlemelisiniz. Küçük görünümlerinin aksine akıllı saatler binlerce uygulamayı çalıştırma kapasitesine sahiptir. Her gün kullandığınız birçok uygulama için destek sunan bir saat satın almalısınız.

Spor ve Sağlık Takibi Akıllı saatlerin cazibesini arttıran en önemli özelliklerden biri kullanıcıların sağlığını düşünmesindir. Adımlarınız, kalorileniz, antreman ve kalp atışlarınız bileğinizdeki akıllı saat tarafından kaydedilir. Size en yakın spor eğitmeni olmaya aday bu cihazlar olağandışı durumlarda uyarıda bulunabilir. Akıllı saat üreticilerinin çoğu, açık hava koşularınızı veya akşam yürüyüşlerinizi izlemek için çok yararlı olan bir GPS bulunur. Üreticiler, yürüyüş, koşu ve fitness gibi sporlarında haricinde yüzme gibi su sporlarını yapan kullanıcıları es geçmiyor. Güncel akıllı saat modellerinin çoğu suya dayanıklıdır. IP derecesine sahip akıllı saatlerle havuza girebilir, aktivite verilerini bileğinizden takip edebilirsiniz.

Kullanıcıların En Büyük Beklentisi Uzun Pil Ömrü Yalnızca akıllı saat özelinde değil, teknolojik cihazların genelinde pil ömrü kritik bir özellik. Çoğu kullanıcı pil ömrünü şikayet etse de, son zamanlarda yüksek enerji verimliliği sağlayan, uzun ömürlü piller üretiliyor. Seçenekleri incelerken pil kapasitesi ve hızlı şarj desteği olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Değişmeyen Kural Fiyat Performans Orantısı Sadece teknoloji alışverişlerinde değil, genel olarak bir mal veya hizmet satın alırken fiyat ve performans doğru orantılıdır. Dolayısıyla, giriş seviyesi bir cihaz ve ve üst segment bir cihaz arasında fiyat farkı olması gayet doğaldır. Akıllı saat satın alırken isteklerinizi ve bütçenizi dengelemek imkansız değil. En İyi 5 Akıllı Saat Modeli

1
Huawei Watch Fit New Siyah Akıllı Saat - Huawei Türkiye Garantili
Huawei Watch Fit New Siyah Akıllı Saat - Huawei Türkiye Garantili
Hem akıllı saat, hem de akıllı bileklik olabilecek bir model ile listemize başlayalım. Huawei Watch Fit New tasarımındaki 1.64 inç ekran ve 280 x 456 piksel çözünürlüğe sahip AMOLED panel çoğu modeli geride bırakır. Ayrıca, otomatik parlaklık ayarı sayesinde kullanıcı deneyimini iyileştirir ve pil tasarrufu sağlar. Watch Fit New malzeme yapısını incelediğimizde kılıf malzemesi olarak dayanıklı polimer elyaf kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca, 5 ATM suya dayanıklı olma özelliği taşıyor. Watch Fit New'i rakiplerinden ayıran en önemli özellikler arasında detaylı veri analizleri yer alıyor. Gelişmiş sensörler, kalp atış hızı, adımlar ve egzersizlerinizi takip eder, sağlık koruması sağlamak için hatırlatma gönderir. HUAWEI TruSeen™ 4.0 teknolojisi sayesinde, akıllı saat kullanıcısını daha iyi tanır. Yapay zeka desteğiyle doğru ve düzenli bir nabız takibi yapabilir. Benzer şekilde, kandaki oksijen seviyesi, gün boyu stres takibi, uyku kalitesi takibi ve kadınlar için döngü takvimi gibi sağlığınızla ilgili verileri takip eder. Üstelik bu işlevlerin tümünü enerji verimliliği sağlayarak yapar. Akıllı saatin, 10 güne varan pil ömrü üst düzey pil performansı sunar.
2
Amazfit T-Rex Pro Mavi Akıllı Saat – Amazfit Türkiye Garantili
Amazfit T-Rex Pro Mavi Akıllı Saat – Amazfit Türkiye Garantili
En iyi 5 akıllı saat listesine Amazfit T-Rex Pro ile devam ediyoruz. Sert ve sağlam tasarımıyla dikkat çeken saat, zorlu koşullar altında sizinle birlikte mücadele eder. Özellikle outdoor sporlarla ilgilenen kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir model. Akıllı saat, gücünü sadece donanım ve tasarım özelliklerinde değil, model adın da vurguluyor. Saatin güçlü yanlarını incelediğimizde, 100 metre derinliğe kadar su geçirmez olduğu görülüyor. Dört Global Navigasyon Uydu Sistemi'ni destekleyen Amazfit T-Rex Pro doğru ve hızlı konumlandırma sağlar. yüksek derecede doğruluk ile hızlı konumlandırma sunar. Ayrıca, kan-oksijen doygunluk ölçümü yapar. yüksek rakımlı alanlarda sizi uyarır ve kan-oksijen satürasyon testi yaptırmanızı ister. Doğada ihtiyacınız olan özellikler bu modelde mevcut. Hava izleyici, gün doğumu, gün batımı takibi, ay evresi ekranı ve pusula özellikleriyle her an yanınızda. Gün içerisinde yaptığınız aktiviteler ve uyku düzeniniz kayıt altına alınır. Ayrıca, 100'den fazla spor moduyla sağlıklı bir yaşam sürmek daha kolay. 
3
TCL Movetime MT43AX 4G Akıllı Aile Saati - TCL Türkiye Garantili
TCL Movetime MT43AX 4G Akıllı Aile Saati - TCL Türkiye Garantili
TCL Movetime MT43AX akıllı aile saat sahip olduğu özelliklerle sizin ve sevdiklerinizin güvenliğini sağlar. Severek kullanacağınız bu model, 1.41 inçlik ekranıyla geniş görüntü sunar. Kolay kullanım, gelişmiş güvenlik özellikleri ve sağlık ölçümleri bu modelde bulunuyor. Cep telefonu olmadan sevdiklerinize ulaşabilirsiniz. Nasıl mı? Akıllı telefon saati ile entegre telefon fonksiyonu sayesinde telefon görüşmesi yapmak mümkün. Kalp atış hızı, uyku kalitesi için sensör ve acil durumda kayıtlı acil durum kişisini bilgilendiren bir SOS tuşu bulunur. Ayrıca, otomatik düşme algılama özelliği sizi ve sevdiklerinizi korur. TCL Movetime MT43AX gelişmiş özellikleri sayesinde sevdikleriniz güvenliği ve sağlığı için daha az endişelenmek mümkün. 

  • SOS düğmesiyle hızlı bir şekilde yardım alın
  • Telefon görüşmelerini başlatma ve cevaplama
  • Metin mesajları alma
  • Sesli mesajlar gönderin ve alın
  • Otomatik acil çağrı ile düşme algılama
  • Kullanan kişinin net konum bilgisi
  • Güvenlik alanlarının tanımlanması
  • İlaç almak için hatırlatma
  • Bilekte nabız ölçümü
  • Adımsayar mevcut

4
Huawei Watch GT3 Pro 46mm Titanyum Kasa Siyah Kauçuk Kayış - Huawei Türkiye Garantili
Huawei Watch GT3 Pro 46mm Titanyum Kasa Siyah Kauçuk Kayış - Huawei Türkiye Garantili
Şık bir aksesuar olmanın ötesinde, yeni teknoloji özellikleriyle donatılmış bir model. Akıllı saat tasarımında ilk göze çarpan titanyum gövde ve safir kadranlı ekran. Üstelik saat kadranını Galeri'den özelleştirmek ve indirebileceğiniz sayısız saat yüzü arasından seçim yapmak mümkün. Watch GT3 Pro, 50 metre derinliğindeki su basıncına dayanır, tuzlu ve tatlı suda 30 metre derinliğe kadar serbest dalış yapabilirsiniz. Sahip olduğu hoparlör sayesinde, konuşma yapabilirsiniz. Marka, kullanıcıların karşılaşabileceği sorunlara yönelik çözümleri de cihaza dahil etmiş. Örneğin, dalış esnasında hoparlöre su girme ihtimaline karşı saatte su boşaltma özelliği bulunuyor. 1.43 inçlik safir cam ekran, çarpma ve darbelere karşı dayanıklıdır. 466 x 466 piksel çözünürlüğe sahip AMOLED ekran kaliteli görüntü sunar. Pek çok modelde karşımıza çıkan kalp atış hızı, SpO2, uyku ve stres izleme gibi birçok akıllı özelliği destekler. Sadece bu özelliklerle kalmaz,  ayrıca 100'ün üzerinde egzersiz modu sayesinde sizi harekete geçirir!
5
Xiaomi Imilab KW66 Siyah Akıllı Saat - Genpa Garantili
Xiaomi Imilab KW66 Siyah Akıllı Saat - Genpa Garantili
En iyi 5 akıllı saat listemizi Xiaomi Imilab KW66 ile sonlandırıyoruz. Giriş seviyesi bir akıllı saat düşünüyorsanız, bu model tam da size göre! İşinize yarayan özellikler ve şıklığın buluştuğu bu tasarımın fiyatı epey uygun. Akıllı saati, mobil uygulamasıyla kullandığınızda telefonunuzdaki arama bildirimleri, mesaj bildirimleri ve uygulama bildirimlerini görüntüleyebilirsiniz.

  • 1.28” HD Kavisli ekran
  • 30 Gün batarya süresi
  • Özelleştirilebilir saat arayüzü
  • Spor aktivite takipleri
  • 13 Spor modu
  • 24 Saat kalp ritmi takibi gibi özellikler Xiaomi Imilab KW66 ile bileğinizde, her zaman sizinle!


Serap Kılıç

Yeni teknolojilerin başımızı döndürdüğü dijital çağın dinamiklerini takip etmek en büyük hobim. Merakımın mesleğimle kesiştiği incehesap.com'da yazılarımla karşınızdayım.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Çerezler Hakkında Bilgi Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.