Sosyal Media
sengul

iPhone’da Paylaşılan Resimlerdeki Konum Bilgisi Nasıl Devre Dışı Bırakılır

iPhone’lar ile fotoğraf çektiğiniz zaman iOS, konumunuz belirlemek ve daha sonra kullanmak için otomatik olarak GPS verilerini kullanır. Böylece çekilen fotoğrafın konumunu belirler. Bu durum bazı kullanıcılar tarafından çok sevilse bundan memnun olmayan kullandılar da yok değil.

iPhone kullanıcıları, çektikleri fotoğrafları sosyal medya uygulamalarında paylaşmak istediklerinde, cihazları otomatik olarak konum bilgisini alıyor ve kullanıcıların onayını aldıktan sonra bu bilgileri paylaşabiliyor. Paylaşılan bilgiler, her ne kadar kullanıcının onayı alındıktan sonra olsa da bazen kullanıcılar, dalgınlıkla onay vermiş olabiliyorlar.


iPhone kullanıcılarının çektikleri fotoğraflarda konum bilgisi bulunsa da iOS 13’te bunu devre dışı bırakmanın bir yolu mevcut.

iOS’te iPhone İle Çekilen Fotoğrafların Konum Bilgisini Devre Dışı Bırakma

1- iPhone’unuzun kamerası ile normal şekilde fotoğraf veya video çekin.

2- Çektiğiniz fotoğrafın veya videonun yer aldığı albümü bulun.

3- Sadece bir foto ve video paylaşacaksanız “Paylaş” seçeneğine dokunun. Eğer birden fazla paylaşacaksanız sağ üst köşede bulunan “Seç”e dokunarak göndermek istediğiniz fotoları ve ya videoları seçin.

4- Sonrasında iOS 13’ün yenliklerinden biri olan “Seçenekler” bölümünü göreceksiniz. “Seçenekler”e dokunun. Ardından karşınıza gelen ekrandan konum bilgisini devre dışı bırakın.

5- Artık konum bilgisini devre dışı bıraktığınız fotoğraflarınızı veya videolarınızı dilediğiniz uygulama üzeriden paylaşabilirsiniz.


Yalnız bu işlem sadece konum bilgisini devre dışı bıraktığınız fotoğraflar veya videolar için geçerli oluyor. Yani diğer çektiğiniz foto ve videoların konum bilgisi kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla paylaşacağınız fotoğraflarda konum bilgisini belirmek istemiyorsanız bu işlemi her seferinde tekrarlamanız gerekecek.

 

 

 



Yorum yap

*